Het ontstaan

 

Over ONS Lucky

Het idee voor een speciale BSO ontstond in 2017. Vooral kinderen die van lekker bewegen houden, haalden niet genoeg plezier uit het aanbod van hun BSO wat voornamelijk uit knutselen, spelletjes of videogames bestond. Met zijn sportieve achtergrond dacht Afienus Veenstra aan een combinatie hierin. Met behulp van zijn opleidingservaring en jaren werkervaring in de sportwereld kon hij eenvoudig een leuk, gevarieerd aanbod creeëren. Om bij belangrijke zaken de nodige hulp te krijgen, sloot hij zich aan bij de organisatie ONS. Zij begeleidden hem bij het schrijven van het beleidsplan en het voldoen aan de gestelde eisen, boden de nodige scholingen aan en regelen de facturering en contractering met de klanten. 

Het wijkcentrum Reyersdam bleek de ideale ruimte te hebben. Om te kunnen sporten werden er afspraken gemaakt met Reflex voor het gebruik van de sporthal. Voor de opening is de ruimte in het Reyersdam grondig verbouwd: er werd geverfd, er werden ombouwen om de radiatoren geplaatst, de muur naar het wijkcentrum werd dichtgemesteld en er werd een toilet en een boiler geplaatst. De ruimte werd gevuld met leuke, sportieve spullen en was klaar om in gebruik genomen te worden.

In februari 2018 gingen de deuren van de BSO open. Tijdens een succesvol eerste jaar met ongeveer 12 kinderen is er een extra medewerkster aangenomen en hielp Lucky met het organiseren van de buitenspeeldag. Al een jaar komen de kinderen van verschillende scholen met veel plezier naar de BSO.  Dit werd onlangs gevierd met een speciale kinderreceptie.

Om de ruimte onder schooltijd beter te benutten kwamen er plannen om uit te breiden met een speel-leergroep, speciaal voor peuters. Ook hiervoor werd een beleidsplan geschreven en goedgekeurd door de GGD. Om de peuters fijn te kunnen laten buiten spelen wordt nu ook het stuk plein rondom de opvang gehuurd. De tuin is leeg getrokken en wordt een grasveldje en er is een hek rondom geplaatst. De officiële opening van de peutergroep was op 4 maart, 2019. Vanaf september 2020 is onze speel-leergroep ook een VVE gesubsidieerde kinderopvang.

In mei 2020 is onze opvang na een verbouwing nu ook toegankelijk over een dagopvang. In onze ruimt is een slaapkamer gemaakt en hebben we een airco laten plaatsen. Op dit moment is onze kinderopvang dan ook een volledig kinderopvang met alle opvangsoorten. 

Vanaf september 2020 breiden we ons tevens uit met een nieuwe BSO-locatie in Twello, ook hier hopen we op een mooie ontwikkeling net zoals bij ons in Kampen. 

We hopen in de toekomst nog meer kinderen te kunnen verwelkomen en constant te kunnen verbeteren/vernieuwen, maar vooral het plezier dat sporten en bewegen geeft te mogen blijven uitstralen. 

ONS Lucky heeft een eigen website
www.onslucky.nl | info@onslucky.nl

 
 
 
E-mailen
Bellen